Kategorije

Usluga štampe na tekstilu

U sito tehnici štampe mi smo svu pažnju posveti štampi na tekstilu i u tome smo postigli zavidan nivo. Možemo odgovoriti na skoro sve potrebe štampe u tekstilnoj industriji. Tu spadaju kolor štampa(CMYK), štampa u više boja, separacija, preslikači, tekstilne folije, DigiFlex folije i ostale tehnike, sto naravno podrazumeva i kombinovanje istih.

VNV Print radi sa automatskim mašinama M&R i Schenk kao i sa ručnim mašinama. Takodje u mogućnosti samo da ponudimo štampu najvećih formata na tržištu. Možemo raditi štampu do formata A1 !

Sito štampa

Kvalitet našeg rada potvrđuju klijenti kao što su Partizan, Crvena Zvezda, RMCOBET, Soccer, Feedback, Piroćanac, Komercijana Banka, PjerDi, Corall i mnogi drugi.

Ukratko O Sito Štampi

Sito štampa je tehnika štampanja kojom se otisak ostavlja na gotovo svakom predmetu sa ravnom površinom. Može se štampati na keramici, plastici, drvetu i sličnim podlogama. Oblik i namena podloge takođe nije bitna. Sito štampa nalazi najveću primenu u tekstilnoj industriji zato sto je vrlo pogodna za štampu na različitim tekstilnim materijalima.

Jedna od mnogih prednosti sito štampe je i ta što je korišćenjem ove tehnike štampanja moguće dobiti različite debljine sloja boje na otisku. Na ovaj način odštampani materijal pokazuje određen stepen reljefnosti i može delovati i kao trodimenzionalni objekat. Iz ovog razloga se sito štampa ponekad naziva i 3D štampa.

Druga velika prednost sito štampe se krije u njenoj isplativosti pri štampanju velikog tiraža. Sito štampa je zato izuzetno korišćena tehnika štampe za štampanje velikih tiraza.

Sito štampa

Kolor štampa

Kolor štampa u sito tehnici podrazumeva štampu u 4 osnovne boje (CMYK) Cyan, Magenta, Yellow i Black. Kombinacijom te 4 boje se dobija kolorna slika slično kao u digitalnoj štampi. Međutim, i u toj tehnici određene nijanse ne mogu da se dobiju pa se u tom slučaju koristi Separacija. Više o tome možete pročitati u opisu separacije. Bez obzira na te sitne nedostatke preko 90% kolor štampi može se odštampati u ovoj tehnici.

Za kolor štampu koristimo filmovane folije i najkvalitetnije boje i time postižemo vrhunski kvalitet štampi i opipa. Kod kolora rađenih vodenim bojama postiže se najviši kvalitet opipa što praktično znači da se na dodir štampa ne primećuje na materijalu.

Full Color

Štampa u više boja

Kada je reč o štampi u više boja to podrazumeva motiv na kome je cela površina boje iste nijanse, praktično nema prelaza iz nijanse u nijansu. Naravno, može se štampati motiv sa više boja čija je površina iste nijanse. Takođe, tehnikom rastera se iz jedne boje može dobiti više nijansi u zavisnosti od boje podloge na kojoj se štampa, kao i kombinacijom rastera dve ili više boja. Zbog lakoće rada kao i cene izrade to je jedna od najzastupljenijih tehnika sito štampe na našem tržištu.

Stampa u vise boja

Izrada Separacije za štampu

Kada u sito štampi pričamo o štampanju motiva u punom koloru, kao što su recimo fotografije, tu se sve nijanse boja dobijaju iz 4 osnovne boje (CMYK). To se postiže tako sto se na maloj površini štampaju tačke, jedna pored druge ili jedna preko druge, a od nijanse zavisi kolike su tačke i koje su osnovne boje. Međutim, ovom tehnikom se ne mogu dobiti bas sve nijanse ili nijanse ne budu iste kao na pripremi kolor motiva koji se štampa. Tada se radi separacija boja.

Separacija

Separacija boja podrazumeva razdvajanje boja u samoj pripremi gde se izdvajaju tačne boje po PANTONE kari i time se u štampi dobijaju iste nijanse kao u pripremi. Nekada se u separaciji izdvaja i do 12 boja kako bi se dobila štampa indentična pripremi. Ovom tehnikom se postiže najkvalitetnija štampa u punom koloru.

Separacija